Pentru alte informatii contactati-ne la telefoanele:

0746.119700

0723.174880

0747.040707

0745.104546

0747.134398

Psihologie clinica, consiliere psihologica, psihoterapie

Cautarea ajutorului in fata provocarilor vietii si a schimbarilor este un semn de curaj si o oportunitate pentru dezvoltare. Scopul nostru este de a va asista in directia dezvoltarii dictata de propriile dumneavoastra interese, abilitati si valori si deci sa va sustinem in atingerea scopurilor pe care le aveti.

Importanta sanatatii mentale este in zilele noastre extrem de mare. Miturile ce au tinut oamenii departe de a cauta ajutor specializat au inceput sa se disipeze iar astazi cabinetele noastre sunt nevoite sa faca fata unui numar foarte mare de solicitari.

Terapie individuala

In cadrul psihoterapiei sau consilierii individuale, un client se intalneste fata in fata cu un specialist, in cadrul unei sesiuni ce dureaza aproximativ 50 de minute. O astfel de relatie poate dura timp de cateva sesiuni sau poate continua mai mult, functie de nevoile clientului.

Acest serviciu este apelat pentru o gama larga de motive sperand la o stare psihologica de bine si de functionare mai buna. Aspecte curente includ: anxietatea generalizata si stresul, copilarie dificila si diferite experiente familiale (trecute sau prezente), dificultati relationale, depresie si tulburari de alimentare si ale imaginii corporale. Clientii vin de asemeni pentru a lucra la o mai buna imagine de sine, pentru e explora teme existentiale ("Care sunt scopurile mele?", "Oare am o problema in relatiile de cuplu?", "Este aceasta o decizie buna?" etc.) sau pentru dezvoltare personala. Abordarea interventiei variaza de la o persoana la alta si este planificata ca urmare a unei evaluari complete.

Terapia de cuplu

Cuplurile care se angajeaza frecvent in conflict, avand adesea o comunicare nesatisfacatoare, dificultati sexuale, sau care trec prin alt fel de amenintari in ceea ce priveste relatia pe care o au sunt potrivite si ar putea solicita acest serviciu. Abilitatile de relationare precum comunicarea sanatoasa, rezolvarea de conflicte si stabilirea obiectivelor sunt adesea aspecte cheie ale interventiei. Cu ajutorul terapeutului, multe cupluri recreeaza o relatie plina de intimitate, satisfacatoare, sanatoasa si invata acele abilitati de cresterea acesteia atunci cand terapia se va finaliza.

Terapia de familie

Pe parcursul dezvoltarii unui copil, un parinte ori un profesor poate observa aspecte comportamentale sau emotionale care ar merita o atentie deosebita. Aceste probleme pot lua nastere din diferite cauze: divortul parintilor, dificultati scolare, conflicte familiale, abuz fizic sau sexual, experiente amenintatoare. Alte tulburari care pot fi supuse unei interventii psihologice sunt: enurezisul (udarea patului), rosul unghiilor, esecul scolar, hiperactivitate, agresivitate sau timiditate sau chiar fara o cauza evidenta. In aceste cazuri, unul din specialistii nostri va ajuta sa faceti cea mai buna optiune in ceea ce priveste o eventuala interventie pentru copil si pentru familia in care acesta se afla.

Grupul terapeutic

Grupul terapeutic este o modalitate de tratament ce face apel la suportul si feed-back-ul oferit, atat de alti membrii ai grupului, cat si de catre terapeuti. Grupurile sunt de obicei formate din 4-10 membrii si sunt conduse de unul sau doi terapeuti. Desi participarea la un astfel de grup poate fi usor intimidanta la inceput, multi profesionisti din domeniul sanatatii mentale considera ca aceasta metoda ofera numeroase avantaje fata de terapia individuala.

Pentru mai multe informatii contactati-ne.